Photos1
Photos2

Matkakertomus

Haridwar ja Rishikesh ovat noin 6 h ajomatkan paassa Chandigarhista. Matkaan lahtivat uudet harkkarit John Englannista, Janneke Hollannista seka toiset hollantilaiset Marleen ja Joris seka mina. Uudet harkkarit olivat autuaan tietamattomia Intian hengellisesta elamasta ennen matkaa, heidan nahtyaan vain palan Chandigarhia siihen mennessa.Mutta tamakin asia tuli korjattua kertaheitolla, silla Haridwarissa ei voi olla osallistumatta seremonioihin.

Haridwar on pyha kaupunki, josta Ganges-joki saa alkunsa. Illalla hindut kokoontuivat joen rannalle yhteiseen seremoniaan, jossa he mm. laskivat kukkaseppeleen ja kunttilan joen vietavaksi. Paiva oli todella kuuma, aurinko porotti heltiamatta ja me joimmekin vetta litratolkulla hikoillen. Ylhaalla vuoren paalla sijaitsee temppeli jonne menimme hissilla ja joka on samanlainen kuin laskettelukeskuksissa. Nakoala kattaa koko kaupungin seka ylhaalta huipulta nakee mista joki alkaa ja minne se virtaa ohitettuaan kaupungin ja haviten horisonttiin. Jattilaispatsas vartioi jokea, jonka naimme paremmin menesamme bussilla Rishikeshiin. Ylhaalla temppelissa saimme merkin otsaan ja veimme pienen lahjan temppeliin. Vakea oli tietenkin paljon ja jono temppeliin ja pois kulki hitaasti. Kavelimme rappuset alas vuorelta ja laskeuduimme keskustaan aivan hotellimme viereen. Keskusta on melko pieni, yksi todella vilkas katu, joka on pitka ja taynna pikkukauppoja seka 'dhapoja'. Loysimme tasokkaan ravintolan, jossa soimme kahdesti. 'Dhapat' ovat nimittain hygienialtaan heikompia vaikkakin halvempia, joten aika harvoin tulee niissa syotya. Kaupunki  on, kuten voitte arvata, likainen ja haju on paikoitellen kamala, osittain avoimien jatevesiputkien ansiosta.

Nukuttuamme  hyvin yon lahdimme aamulla Rishikeshiin, joka on Haridwarin kupeessa, pieni,kaunis kaupunki. Se onkin aivan erilainen kuin Haridwar, ei halinaa eika uskonnollisia menoja, jotka aina keraavat ihmisia paljon samaan paikkaan. Kaupungista nakee ensimmaisia Himalajan vuoria ja joen yli on rakennettu riippusilta, josta myos moottoripyorat kulkivat. Joen molemmin puolin kulkee kavelytie, josta on kauniit maisemat vuorille. Soimme aamupalan German bakeryssa, aivan riippusillan kupeessa ja kuljeskelimme kaupunkia ristiin rastiin. Ennen lahtoamme menimme rickshaw kyydilla ylakaupungille jossa on hotelli seka ravintola, jossa taytimme mahamme. Iltapaivalla suutasimme taas kohti Haridwaria ja otimme bussin kohti Chandigarhia. Saavuimme kotiin aikaisin ennen kymmenta. Matkalla sattui hauska juttu pysahdyttyamme huoltoasemalle. Siella vessat olivat tietenkin likaiset ja haisevat, joten paatimme tyttoporukalla lahtea hoitamaan asiamme puskien taakse. No, pimea kun oli en nahnyt mihin astun ja huomasinkin uppoavani liejuun polviani myoten. Heh, naurettiin aika lailla ja vaihdoin sitten housut nopeasti ja kuivasin pyyhkeeseen jalkani. Onneksi se oli vain mutaa, eika mitaan haisevampaa:)

Valitettavasti  Haridwar ja Rishikesh kuvat deletoin vahingossa kamerastani, ennen niiden kopiointia. Tyhma paa...:)